Skoči do sadržaja
hr
sl en
+385 1 65 90 277
Bolnica Walsall Manor, Engleska

Bolnica Walsall Manor, Engleska

Arhitektura BDP Arhitektura
Poslovni partner Axis
Vrata 300 T

Brzo i jednostavno kroz bolnička vrata

U bolnici Walsall Healthcare NHS Trust pomažu mnogim ljudima koji žive u Walsallu i okolnim regijama. Prolazi unutar ovih bolničkih jedinica nedavno su modernizirani, čime je znatno poboljšana mobilnost u prostorno ograničenoj arhitekturi. Modernizacijom su također povećali učinkovitost održavanja visokog higijenskog standarda, jer vrata omogućuju beskontaktni prolaz.

Prostorna prilagodljivost

Mnoge bolnice susreću se s problemom nedostatka prostora i skučenih prolaza. U sklopu projekta bolnice Walsall tražilo se rješenje za proširenje prolaza u hitnom centru. Ugradnjom teleskopskih automatskih kliznih vrata 300 T ostvareni su maksimalni prolazni otvori koji omogućuju učinkovito i nesmetano kretanje u bolničkom kompleksu.

Prednost beskontaktnih prolaza

U zdravstvenim ustanovama u kojima se spašavaju životi i liječe medicinski problemi, svaki detalj pridonosi općoj dobrobiti pacijenata i osoblja. Jedan od ključnih aspekata je osiguravanje brzog i jednostavnog kretanja između prostorija.

Automatska klizna vrata opremljena senzorima za beskontaktno otvaranje i zatvaranje osiguravaju pouzdan i nesmetan prolaz te visoke higijenske standarde. S tehnologijom automatskog upravljanja vratima može se učinkovitije brinuti o sterilnom okruženju.

Ušteda vremena u ključnim trenucima

U kritičnim situacijama kao što je hitna medicinska pomoć, svaka sekunda je važna. Vrijeme dolaska u bolnicu za određene je pacijente od vitalne važnosti jer brza reakcija i pružanje medicinske pomoći može povećati šanse za preživljavanje. Učinkovit prijelaz također igra važnu ulogu u brzom odgovoru. Vrata u bolnicama ni u kojem slučaju ne smiju predstavljati prepreku medicinskom osoblju i pacijentima te usporavati njihovo kretanje.

Brz i siguran izlaz u nuždi

Važno je da su putevi evakuacije u bolnicama sigurni. Za osiguranje sigurnosti potreban je učinkovit i funkcionalan sustav izlaza u nuždi koji može podnijeti veliki protok ljudi. Vrata s redundantnim sustavom opremljena su prekidačem za izlaz u nuždi, koji omogućuje sigurnu evakuaciju ljudi u slučaju nužde, požarnog alarma ili nestanka struje. U takvim situacijama vrata se automatski otvaraju i ostaju otvorena, omogućujući nesmetan izlazak u hitnim situacijama.

Galerija slika