Skoči do sadržaja
hr
sl en
+385 1 65 90 277
City Park Zadar

City Park Zadar

Arhitektura Pero Marušić
Fotografija Andrej Valentić
Vrata 300 r

300: učinkovito rješenje za vanjske ulaze u shopping centru

Poslovnu zonu grada Zadra nedavno je upotpunio novi shopping centar City Park Zadar. Radi se o objektu moderne arhitekture koju dopunjuje mediteransko zelenilo i posebna struktura. Ona podsjeća više na gradsku ulicu, a ne na klasični trgovački centar. Naime, svaka trgovina ima svoj ulaz s ugrađenim standardnim automatskim kliznim vratima 300 r.

Do veće energetske učinkovitosti s automatskim kliznim vratima

Automatska klizna vrata nude izuzetne mogućnosti energetskih ušteda. Jedna od glavnih prednosti je njihovo automatsko zatvaranje koje omogućuje učinkovito održavanje unutarnje temperature i smanjuje gubitke energije. U Zadru su prosječne godišnje temperature visoke, a ljeti dosežu europske vrhove. Zadržavanje ugodnih temperatura u trgovinama je od velike važnosti za sve njihove posjetitelje, ali i radnike.

Drugi bitni aspekt energetske učinkovitosti je funkcija za uštedu energije koja vratima Doorson omogućuje da u stanju pripravnosti ili u načinu rada OTVORENO/ZATVORENO troše manje od 0,5 Wh energije. Taj podatak predstavlja jedinstvenu inovaciju u odnosu na druga vrata koja troše 20-30 Wh.

Beskontaktno otvaranje = bolje korisničko iskustvo

Beskontaktno otvaranje kliznih vrata služi za nesmetan i brz prijelaz svih posjetitelja, a posebno je važan za one koji nose više vrećica ili teže pakete odnosno za osobe s poteškoćama u kretanju.

Beskontaktna upotreba smanjuje prijenos bakterija, što je posebno korisno u sanitarnim prostorima. Time se osigurava čisto i higijensko okruženje za sve korisnike.

Senzor pokreta povećava sigurnost

Budući da su trgovine u trgovačkom centru vanjskog tipa, klizna vrata služe kao glavni ulaz u pojedine trgovine. Sva instalirana vrata su redundantna. Samim time osiguravaju siguran izlaz u nuždi te predstavljaju jednog od glavnih sigurnosnih elemenata.

Istodobno senzor pokreta detektira prepreke u svojoj blizini, čime štiti korisnike od neželjenog zatvaranja vrata, primjerice u slučaju kad netko stoji na samom ulazu.

Pametno rješenje čak i za vrlo opterećene prolaze

Standardna vrata 300 idealna su za dinamično okruženje, što smo ponovno potvrdili u opisanom projektu. Zadar godišnje primi i do deset puta više turista od svojih stalnih stanovnika, a novi trgovački centar ubrzo je postao popularno sastajalište turista. Automatska klizna vrata omogućuju dobar protok ljudi čak i u slučajevima velike posjećenosti.

Jednostavni dizajn automatskih vrata i klizni otvor ne ometaju prolaz i doprinose boljem iskorištenju prostora, a istovremeno stvaraju ugodan i funkcionalan ambijent za sve posjetitelje.

Galerija slika