Skoči do sadržaja
hr
sl en
+385 1 65 90 277
Dom za starije Novo mesto

Dom za starije Novo mesto

Arhitektura Dejan Skrt
Fotografija Doorson
Vrata 500 EFS, 300

Sigurnost i neovisnost štićenika u domu za starije osobe

U središtu svakog doma za starije osobe dva su važna temeljna načela: sigurnost i najveća moguća neovisnost štićenika. U Domu za starije osobe Novo mesto sigurnost je usmjerena i na siguran prolaz kroz objekt, uključujući postavljanje protupožarnih vrata za hitnu evakuaciju i kontrolirani pristup ovlaštenih osoba. Jednostavna uporaba uz beskontaktni pristup i senzori detekcije pokreta dodatno omogućuju stanovnicima samostalno kretanje po objektu.

Sigurno, dostupno i jednostavno

U DSO Novo mesto ugradili smo razne vrste kliznih vrata koja svim korisnicima objekta omogućuju brzo i sigurno kretanje. To su standardna klizna vrata 300 u stambenim sektorima i evakuacijska protupožarna vrata 500 EFS, koja odvajaju protupožarne sektore.

Beskontaktno otvaranje olakšava kretanje štićenicima sa štakama ili invalidskim kolicima, što omogućuje veću dostupnost svima.

Krila obložena staklom pružaju vizualnu povezanost s ostatkom prostora, čineći da se stanovnici osjećaju povezani sa širom zajednicom i omogućuju zaposlenicima da vide što se događa oko njih.

U hitnim slučajevima zajamčena je sigurna evakuacija

U domu za umirovljenike sigurnost i zaštita starijih štićenika na prvom je mjestu. Zato Doorson automatska klizna vrata nisu samo praktična – ona su i pouzdana rješenja za izlaze u nuždi.

Redundantna klizna vrata 300 osiguravaju da se u slučaju nestanka struje ili izvanredne situacije otvore i ostanu otvorena na svim putevima izlaza u nuždi i vode ljude na sigurno. Slično, protupožarna vrata 500 EFS prisilno se zatvaraju i prebacuju na rad krila, osiguravajući sigurnu evakuaciju i jednostavno spašavanje svih ljudi i imovine.

Samo za ovlaštene osobe

Automatska vrata štite i starije stanovnike na način da je pristup pojedinim prolazima ograničen samo na ovlaštene osobe. To pomaže spriječiti potencijalne neželjene posjetitelje i osigurava da stanovnici ostanu u domu, pružajući dodatni nivo zaštite za njihovu dobrobit.

Galerija slika