Skoči do sadržaja
hr
sl en
+385 1 65 90 277
Fresenius Medical Care, Slovenia

Fresenius Medical Care, Slovenia

Arhitektura Arhitekt Ernst
Fotografija Doorson
Vrata 300

Tvrtka Fresenius Medical Care Slovenija otvorila je svoj šesti dijalizni centar u Mariboru, Slovenija. To je jedan od najmodernijih centara za hemodijalizu u Europi. Izgrađena je u skladu s najnovijim građevinskim standardima, a također je energetski učinkovita, automatizirana i opremljena novim tehnologijama.

Medicinska praksa opremljena je staklenim jednokrilnim automatskim kliznim vratima koja se otvaraju na senzor. Uz zdravlje i udobnost pacijenata, higijena je najvažniji faktor u centru za hemodijalizu. Automatskim vratima povećavamo ovaj kriterij, jer izbjegavamo uporabu kvaka za vrata, koja su jedna od nečistoća i najviše zaraženih predmeta na javnim površinama.

Glavni ulaz u centar omogućuje rutu bez prepreka i prilagođen je osobama s invaliditetom. Arhitektonsko rješenje zgrade dobar je primjer energetske učinkovitosti automatskih kliznih vrata pri udarima vjetra.

Kombinacija vjetrolova i dvostrukih automatskih kliznih vrata omogućuju visok standard uštede energije jer ograničavaju protok zraka između vanjskog i unutarnjeg prostora.

Galerija slika