Skoči do sadržaja
hr
sl en
+385 1 65 90 277
Hotel Milka

Hotel Milka

Arhitektura Gartner arhitekti
Foto Doorson
Vrata 500 EFS

Boutique hotel okružen elegancijom i protupožarnom sigurnošću

U zagrljaju Alpa i slikovitog jezera Jasna smjestio se moderan boutique hotel i restoran Milka. Budući da je sigurnost na istoj ljestvici prioriteta kao i dizajn, protupožarna vrata u kuhinji ne samo da su povećala sigurnost, već su naglasila i posebne funkcionalnosti za učinkovit pristup i zaštitu od požara.

Sigurnost od požara u kuhinji

Na čelu sigurnosti kuhinje su protupožarna automatska klizna vrata 500 EFS, koja su strateški postavljena kao ulaz u kuhinju. Vrata služe kao pouzdan izlaz u nuždi i protupožarna brana između kuhinje i stubišta, što je posebno važno u kuhinjama gdje postoji veća opasnost od požara zbog otvorenog plamena, vrućih površina i kuhinjske opreme.

Uz otpornost na vatru od 30 minuta (EI30), vrata 500 EFS sprječavaju širenje požara dok se tijekom evakuacije prebacuju na krilni rad. Potonji osigurava sigurnu evakuaciju i spašavanje s druge strane vrata.

Jednostavan prijelaz u svakodnevnim zadacima

U normalnom radu, protupožarna klizna vrata rade kao standardna automatska klizna vrata. To osoblju omogućuje lakši pristup kuhinji i iz nje, posebno kada su im ruke pune tanjura ili pladnjeva. Vrata su opremljena senzorom s obje strane koji aktivira otvaranje vrata, dok sigurnosna zona osigurava siguran prolaz prilikom zatvaranja u rasponu od 2,5 m.

Osim toga, beskontaktno otvaranje vrata bez upotrebe ruku osigurava visoku razinu higijene za osoblje restorana i goste.

Galerija slika