Skoči do sadržaja
hr
sl en
+385 1 65 90 277
Opća bolnica Slovenj Gradec

Opća bolnica Slovenj Gradec

Arhitektura Milan Cehner
Fotografija Žiga Lovšin
Vrata 300 lead-lined, 500 EFS

Olovna automatska klizna vrata s visokom zaštitom od X-zraka

Kompletnom obnovom prostorija Opća bolnica Slovenj Gradec nabavila je operacijsku salu s novim višenamjenskim interventnim rentgenskim aparatom, vrhunskim angiografom, koji je jedini takve vrste na Istočnoj Europi. Olovna automatska klizna vrata za rentgenske prostorije štite od zračenja, što omogućuje sigurno i higijensko izvođenje angiografskih postupaka.

Prevencija protoka rendgenskih zraka

Prostori za rendgenske preglede ili operacije moraju biti zaštićeni posebnim materijalima kako bi se osigurala sigurnost pacijenata i medicinskog osoblja. Olovna vrata poseban su proizvod za rentgenske prostorije koji sprečavaju protok rendgenskih zraka, što omogućuje učinkovito, glatko i sigurno radno okruženje. Vrata su izolirana i spojena na angiograf, a kada uređaj radi, vrata ostaju zatvorena. Sva vrata u sobi izrađena su prema željama i rješenjima arhitekta i prostora. Beskompromisno ispunjavaju sve građevinske i sigurnosne zahtjeve.

Puna vrata bez ruba za sterilno okruženje

Higijena je ključni faktor u održavanju zdrave i sterilne okoline. Glatka površina aluminijske ploče bez rubova osigurava lako čišćenje i učinkovito održavanje visokih higijenskih standarda u operacijskoj sali. Vrata, okviri i krila zaštićeni su olovom i na kraju prahom presvučeni visoko otpornim bojama za dezinfekciju i uporabu. Ekvivalent olova u vratima je 1,5 mm Pb, što je u skladu sa svojstvima uređaja u sobi.

Integrirani otvor u krilima pružaju dodatnu privatnost prilikom pripreme pacijenta za operaciju u susjednoj sobi. Integrirani otvori na krilima pružaju brz uvid u ono što se događa u sobi i razbijaju monotoniju punog krila vrata. Sva olovna sigurnosna stakla na vratima također su otporna na rendgenske zrake i nalaze se na razini debljine ploče, gdje je rezultat glatko krilo bez rubova, što sprječava zadržavanje nečistoće.

Nema bakterijskog prijenosa

Beskontaktna tehnologija jednostavno je i moderno rješenje za higijensko otvaranje vrata. Sva vrata u sobi osiguravaju učinkovit, siguran i beskontaktni ulazak u sobu, što sprječava prijenos bakterija, a sobe ostaju sterilne. Ugrađeni sigurnosni senzori dodatno omogućuju higijensko i pouzdano otvaranje vrata s mogućnošću podešavanja dometa detekcije. Otvaranje vrata bez dodirivanja omogućuje da vaše ruke i soba ostanu čisti čak i nakon dezinfekcije ili prije ulaska u sobu. Način otvaranja i zatvaranja vrata i kontrole pristupa može kontrolirati korisnik. Automatska klizna vrata također su integrirana u sobe uz radiologiju, što znači da je ulazak bakterija praktički nemoguć.

Beskompromisna sigurnost od požara

Protupožarna vrata važan su dio cjelokupnog bolničkog sustava zaštite od požara kako bi se osigurala sigurnost svih: pacijenata, osoblja i posjetitelja. Protupožarna vrata za evakuaciju panela 500 EFS otpornija su na površinska oštećenja u usporedbi sa staklom i pružaju vatrootpornost EI30. U normalnim okolnostima djeluju kao standardna automatska klizna vrata i nude praktičnost beskontaktnog otvaranja. Kada se aktivira požarni alarm, u slučaju nestanka struje ili druge opasnosti, automatski se prebacuju na rad krila. Opremljeni su naprednim i inovativnim rješenjima kvaka na vratima za evakuacijske puteve, što omogućuje brzu, učinkovitu i sigurnu evakuaciju i spašavanje. Unatoč robusnom izgledu, elegantno se prilagođavaju arhitekturi prostora i udovoljavaju svim standardima zaštite od požara.

Galerija slika