Skoči do sadržaja
hr
sl en
+385 1 65 90 277
Osiguravajuće društvo Sava

Osiguravajuće društvo Sava

Arhitektura: Komunaprojekt d.d.
Foto: Blaž Črnič
Vrata: 300, 300 r, 500 EFS, Boon Edam Tourniket

Moderna arhitektura s naglaskom na sigurnost i učinkovitost 

Ugradnja automatskih kliznih vrata u novom objektu osiguravajućeg društva Sava, koju je projektirala tvrtka Komunaprojekt d.d., naglašava sigurnost, učinkovitost i pametan dizajn, što simbolizira predanost tvrtke za moderno okruženje i pristup usmjeren na kupca. 

Istaknut glavni ulaz 

Glavni ulaz s roto vratima Boon Edam Tourniket odmah ostavlja snažan pozitivan dojam. Sustav vrata ‘otvoreno/zatvoreno’ sprječava prolaz zraka izvana prema unutra i obrnuto te predstavlja prikladno rješenje za visokofrekventne ulaze.

“[Glavna misija bila je] projektirati moderan objekt koji zadovoljava najviše standarde u svim područjima, kao što su održiva gradnja, funkcionalnost, reprezentativnost i prepoznatljivost arhitektonskog izričaja.”

 – arhitekt Maksim Sešel, Komunaprojekt d.d.  

Sigurnost od požara na prvom mjestu  

Sigurnost od požara igra važnu ulogu u izgradnji objekata, a vrata tipa 500 EFS ispunjavaju sve zahtjeve. 500 EFS osigurava sigurnu evakuaciju prisilnim zatvaranjem i zatim prebacivanjem na rad krila. Zatvaranje vrata djeluje kao protupožarna barijera s EI30 = 30 minuta otpornosti na požar, što sprječava širenje vatre i topline u druge prostorije. Glavne karakteristike vrata omogućuju sigurno spašavanje i evakuaciju.

“Odlučio sam ugraditi ova vrata u objekat kako bih osigurao visoku funkcionalnost uz istovremeno poštovanje svih potrebnih propisa. […] U slučaju zgrade Sava osiguranja, ključno je bilo osigurati funkcionalnost kliznih vrata i sigurnu evakuaciju putem Doorson sustava kliznih krila.”

Snaga pouzdanosti i učinkovitosti 

Ugradnjom standardnih vrata tipa 300 i 300 r objekt osigurava nesmetan protok ljudi, prilagodljivost i energetsku učinkovitost.

“Ugradnja sustava kliznih vrata pogodna je za objekte s većom učestalosti prolaska. Omogućuju fleksibilnu funkcionalnost i time osiguravaju jednostavan način korištenja, ispunjavaju sve bitne zahtjeve i čistim dizajnom nadopunjuju arhitektonsku prisutnost objekta.” 

Vrata tipa 300 r u redundantnoj izvedbi omogućuju nesmetan svakodnevni prolaz i sigurnu evakuaciju u izvanrednim situacijama jer imaju jedinstven pogonski sustav. U slučaju opasnosti automatski se otvaraju i ostaju otvorena, što ih čini sigurnijim i pouzdanijim.

Standardna vrata tipa 300 omogućuju učinkovito korištenje energije i sigurnost. Kada su vrata u stanju mirovanja ili u načinu rada ZATVORENO ili OTVORENO, upravljač vrata prelazi u NAČIN UŠTEDE. Potrošnja energije pada na 0,4 Wh, što znači smanjenje troškova električne energije.

Galerija slika