Skoči do sadržaja
hr
sl en
+385 1 65 90 277
Pansion Pibernik, Bled

Pansion Pibernik, Bled

Arhitektonsko projektiranje Protim Ržišnik Perc
Dizajn interijera Saša Potočnik
Fotografija Doorson, Matic Kremžar
Vrata 300, 300 r, 500 F

Spoj modernog, tradicije i napredne tehnologije

Pansion Pibernik, pansion s dušom, nalazi se na mirnoj i tihoj lokaciji u prekrasnom okruženju Bleda, gdje se snimala nagrađivana i najgledanija slovenska komedija Pr’Hostar. Interijer hotela karakterizira tradicionalna gorska arhitektura koju modernim izgledom i funkcionalnošću upotpunjuju automatska protupožarna vrata 500 F kao razdjelnica između recepcije i blagovaonice te automatska klizna vrata 300 na ulazu u kuhinju.

PROTUPOŽARNA VRATA: Sigurna veza između stambenog i ugostiteljskog dijela

Jednokrilna staklena neevakuacijska protupožarna automatska klizna vrata 500 F (1L/1S) djeluju kao funkcionalna podjela dviju prostorija: glavnog tradicionalnog dijela pansiona s pristupom apartmanima i recepciji, te novog dio koji povezuje blagovaonicu i kuhinju.

U normalnom radu, vrata gostima i zaposlenicima omogućuju jednostavan prolaz bez dodira. Na izlazu iz blagovaonice senzor detektira ljudsko tijelo i tako omogućuje beskontaktno otvaranje i zatvaranje vrata. Višenamjenski prekidač COM 20 osigurava promjenu načina rada vrata, a po želji se može podesiti i brzina otvaranja i zatvaranja. Protupožarna vrata dodatno su opremljena prekidačem za slučaj nužde (emergency switch), koji se pritiskom na njega prebacuje u protupožarni način rada.

U hitnim situacijama, vrata se mehanički zatvaraju i stvaraju sigurnu protupožarnu barijeru. Protupožarno krilo se sastoji od vatrootpornih čeličnih profila s prekinutim toplinskim mostom i protupožarnim staklom za 30 minuta (EI30) vatrootpornosti. Evakuacija kroz vrata 500 F nije moguća. Zatvorena vrata djeluju kao sigurnosna barijera, sprječavajući širenje požara na drugu stranu.

KUHINJA: Laka prolaznost i privatnost prostora

Između blagovaonice i kuhinje integrirana su troja automatska klizna vrata tipa 300. Staklena vrata na prijelazu u blagovaonicu 300 r su redundantne izvedbe i omogućuju nesmetan prolaz i sigurnu evakuaciju u hitnim situacijama. Na prijelazu u kuhinju vrata s mliječnom folijom stvaraju zavjesu privatnosti, koja sprječava neželjene poglede s druge strane.

Vrata nude beskontaktno otvaranje jednostavnim pokretom ruke, približavanjem dlana ili pladnja Smart Switchu, čime se održavaju visoki higijenski standardi i omogućuje jednostavno prenošenje hrane i pića u samoposlužni kutak.

Crni profili zajednička su nit svih automatskih vrata u prostoriji i osiguravaju čiste, elegantne linije. Baš kao što se u kuhinji isprepliću različiti ukusi, u interijeru koketiraju modernost i tradicija, pametan dizajn i elegancija.

Galerija slika