Skoči do sadržaja
hr
sl en
+385 1 65 90 277
SoNo arhitekti: Sportski Hotel Soča

SoNo arhitekti: Sportski Hotel Soča

Arhitektura SoNo arhitekti
Fotografija Žiga Lovšin
Vrata 300 T

Iskustvo na ulazu u zagrljaj planina

Jedinstveni i moderni Sportski Hotel Soča, koji su projektirali SoNo arhitekti, impresionira posjetitelje i mještane centra Bovca. Ulaz u hotel skladno je i funkcionalno nadopunjen automatskim kliznim vratima, koja nadograđuju cjelokupno korisničko iskustvo.

Elegantan prijelaz između eksterijera i interijera

Vjetrobran, elegantno uklopljen u cjelokupni arhitektonski dizajn, ostavlja izvrstan dojam na vašem putu do zgrade.“Suptilno povezuje ostakljeni prostor viševisinskog foajea i ostakljeno prizemlje javnog programa. S tehničkog gledišta, vrata najbolje zadovoljavaju sve zahtjeve za izgradnju hotela,” objašnjavaju SoNo arhitekti.

Dva teleskopska automatska klizna vrata 300 T u obliku ostakljenog vjetrobranaosiguravaju da jedna vrata uvijek ostaju zatvorena. Vrata tako sprječavaju propuh i prodor hladnog zraka u vjetrovitim i hladnim danima. Beskontaktno otvaranje vrata omogućuje posjetiteljima nesmetan ulazak u veći otvoreni prostor, gdje su spojeni lobby, bar i recepcija hotela.

Zašto ste se odlučili ugraditi automatska klizna vrata Doorson na ulazu u hotel Soča?

“Doorson vrata poznajemo već neko vrijeme i već smo ih zamišljali u našim starijim projektima. Odlučili smo se za njih uglavnom zbog velikog izbora staklenih automatskih vrata s inovativnim rješenjima koja su ujedno i vrlo estetskog izgleda.”

Veća energetska učinkovitost hotela

Hotel je projektiran s ciljem racionalizacije potrošnje, a ulaz također ima značajan utjecaj na energetsku učinkovitost cijele zgrade. Doorson automatska klizna vrata štede energiju uz bolju kontrolu protoka zraka zajedno s inovativnom “energy-save” funkciju.

Kada vrata miruju ili su u načinu rada ZATVORENO ili OTVORENO, kontroler vrata se prebacuje u NAČIN ŠTEDNJE. Potrošnja energije pada na 0,4 Wh, što znači smanjenje troškova električne energije.

Siguran izlaz u slučaju nužde

Na putovanju hotel je mnogima drugi dom. Učinkovit i funkcionalan sustav iznimno je važan za osiguranje sigurnosti. Kada se aktivira požarni signal, dođe do nestanka struje ili hitnog slučaja, redundantna automatska klizna vrata se automatski otvaraju i ostaju otvorena, osiguravajući sigurnu evakuaciju velikog broja ljudi.

Galerija slika